lørdag 26. september 2009

Så begynte det å regne...

Grått og oppholdsvær på nok en "gruffen" dag, likevel tok jeg en tur i hagen. Resten av de frøsådde Monardaene ble flyttet nede i hagen. Etter å ha googlet endel lurer jeg på om det er monarda (bergamot), plantene har nemlig spir og jeg får ta et bilde av dem neste gang jeg går i hagen.
Dagens bilde er av våte ringblomster og blå agurkurt, de blomstrer og vokser godt uansett vær.
Hadde akkurat startet på lukingen så begynte det å silregne, det er ingenting som er så vått som silregn. Dermed flyttet jeg inn i drivhuset, der ble disse monardaene? pottet opp og satt utenfor. Tømte tre av tomatpottene, røttene i komposten og jorden i bedene. Nå er det bare 2 potter igjen, pottene blir ikke vasket i høst hvis det ikke skulle bli oppholdsvær. Blir våt nok av regnværet om jeg ikke skal vaske potter i pøsevær. To rosmarin ble flyttet inn i drivhuset, ikke fordi det er kaldt men fordi de var søkkvåte.
Så sluttet det å regne og jeg kunne fortsette utearbeidet og gjøre ferdig det jeg hadde startet på. Litt luking og fjerning av ugress, så var jeg lei. Hentet hjem noen ringblomster til vasen ellers ingen ting.
Fortsatt er det endel som skal fra verandaen og ned i drivhuset for overvintring, men jeg får ta litt om gangen...

3 kommentarer:

Iris sa...

Det er deilig å få ryddet i god tid før det blir alt for ufyselig ute. Stakkars deg, det har vært mye elending vær på dine kanter i det siste har jeg fått med meg...

Ønsker deg en fin dag i morgen uansett vær!

Margrethes hus og hage sa...

Så kjedelig med silregn. Jeg plukker også inn når det regner. Kan like godt kose meg med blomstene inne, som at de skal ødelegges av regnet ute! ikke er man der og kan se på dem heller!

Ønsker deg en fin helg videre! Hilsen Margreteh

Elsa sa...

Jeg får nesten dårlig samvittighet når jeg leser hvor iherdig du er i hagen og drivhuset.
Jeg mister helt lysten til å gjøre noe når det er så mye regnvær og vått ute.

Ha en koselig helg:-)