tirsdag 8. september 2009

Det blåser på regn...

Det blåser på regn og jeg har flyttet alle plantene fra øverste hylle på Ellos-stativet ned på verandagulvet. En annen dag det blåste kraftig vind, veltet en av chiliene i stor leirkrukke.

Dagens bilde er av en salvie? innkjøpt på sensommeren, den dufter godt og har cerise blomster med hvit inni og har slette blad i motsetning til mine andre salvier med hårete blad. Den blomstret ikke da jeg kjøpte den og har nettopp startet å blomstre. Det er noe buskaktig med hele planten og jeg finner nok ut på et eller annet tidspunkt hva det er, den er merket med salvia og er fra Hjeltnes gartneri Ulvik i Hardanger.

Til dagens suppe ble det hentet inn en liten rød chili (den var sterk) og en liten stilk sitrongress. Tomatene modnes stadig, chilien går det littt saktere med selv om temperaturen er bra. Fortsatt foregår det høstonn i verandakassen og planter på Ellos-stativet vannes, de står under tak .

Det er meldt bedre vær i morgen men det gjenstår å se....

3 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

For en nydelig salvie :) Jeg har bare sett de i hvit og blå, tror jeg. Mine har vært så pjusk i år at det har nesten ikke vært blomster på de. håper på en bedre blomstring til neste år!

Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

Iris sa...

Nydelig farge på den salvien, ja! Får håpe du får bedre vær fremover, og det håper jeg på her også. I følge yr skal det være en hel uke nå med bare fint vær, men det gjenstår å se om det blir sånn! Ha en fin dag uansett vær!

orchis sa...

Ligner på Salvia coccinea eller S. microphylla, men det fins så mange like, så det er vanskelig å si. Vakker er den, uansett!