onsdag 30. september 2009

Potetopptak og "trygghetsalarm""...

Til tross for kjølig vær ble det en tur i hagen bare for å kikke, slik går det aldri...
I heftige regnbyger ble de siste tomatkrukkene tømt for jord og røtter som ble kompostert. I tillegg ble vårens blomsterløk som har lagt i drivhuset siden i vår, renset for blad og jord men foreløpig ikke plantet.
Dagens bilde er av Amerikansk themynte
fra Impecta, den trives i hagen og blomstrer fortsatt.
Startet utehagingen med å skjære kanter mot bedene og det gikk bra helt til jeg kom til potetene, da var det bare å hente greipet og starte spaingen. 1 m2 ble spadd opp og en mengde "dukke"poteter kom frem, samtidig ble ugress og ringblomster fjernet. Fortsatt mange m2 å spa opp, men jeg tar litt om gangen.
Dagens glede var reødstrupen som igjen dukket opp i hagen, den pleier alltid å komme når jeg graver og jeg hører lyden dens før jeg ser den, den liker makkene som blir gravd opp og er aldri langt unna, og jeg regner med at den bor i hagen hele året.

"Trygghetsalarmen" er min 9 år gamle mobiltelefon som ikke lenger liker å ligge i en jakkelomme, den forsvinner eller slår seg av. Ellers virker den OK bare jeg får den opp igjen, men det er nok på tide med ny, den er snart antikvarisk eller klar for museum. '
En rekke krav blir stilt til ny mobil:
- enkel å betjene
- store taster
- Fm-radio
- kamera
- kontantkort
Det blir nok en ny Nokia, så jeg leter på nettet og får ta noen turer på de nærmeste butikkene for å se på utvalget. Ubeslutsom som jeg er tar det nok noe tid før den er i hus eller så går det kjappere enn svint....

1 kommentar:

Iris sa...

Så nydelig den themynten var! Må si du er tøff, for i heftige regnbyger hadde jeg holdt meg inne!
Rydding må gjøres i pent vær etter mitt hode.

Jeg har nettopp bestilt meg ny mobil, den jeg hadde tok kvelden etter 2,5 år. De første mobilene de laget var utvilsomt de beste. Jeg har en gammel Nokia liggende som sikkert er på alder med din, og den virker fortsatt.