søndag 13. september 2009

Sensommersøndag....

Endelig våknet jeg opp til sol og blå himmel i dag, verden ser anderledes ut når solen skinner. Litt kjølig i morges, derfor ventet jeg litt før turen gikk i hagen.
Gresset er høyt og søndag er ikke noen dag for å klippe gresset, for det skal være stille i hagen om søndagen. Vått er det også etter 14 dager med regn, så regnbuksen måtte på.

Dagens bilde er restene av sesongens rosa sar og nye blader av storkenebb, de var riktig vakre sammen. Når solen skinner er det lettere å se blomstene enn på de uendelig grå dagene som har vært. Fortsatt er det blomster av:
- Blomkarse
- Ringblomster
- Agurkurt
- Enkelte storkenebb
- Anisisop
og høstens aldri sviktende blomster Dueurt, Oktoberbergknapp og Virginia-asters, de siste er virkelig flotte i år.

Det var mye folk i hagen i det vakre været, i tillegg var det salg av planter på søndagskafeen. Kolonihagen er et yndet mål for søndagstur spesielt høst og vår og det er alltid hyggelig å treffe andre som går rundt og kikker og spaserer en tur i hagen.

Ettermiddagskaffen ble inntatt på verandaen i solhatt og shorts, deilig å endelig kunne sitte ute på ettermiddagen. I tillegg er det god klestørk, så jeg vasket et ullpledd som burde vært vasket for mange år siden. Pleddet er dansk og jeg var redd det skulle krympe i maskinen, men det gikk bra takk og lov....

Det er valgdag i Stavanger i dag og det ser ut til at det er mye folk ute på vei til valglokalet. Det fine været gjør nok at valgdeltakelsen blir høyere og det er bra. Jeg stemmer i morgen tidlig og det blir nok de rød-grønne, eller spesielt den grønne som får min stemme også i år. Stadig liker jeg "det gode mennesket fra Hjelmeland" som dagbladet lenge kalte henne. De "røde" partienes førstekandidater i Rogaland har jeg ikke så mye til overs for. Hva jeg synes om "stasministeren" skal jeg ikke si noe om. Det var dagens usaklige politiske uttalelse, stadig i sol og vakkert vær.

3 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Høres ut som du har hatt den koselig dag i hagen din :)
Her har det også vært stille, men nok å gjøre allikevel. Deilig å kunne åg ut i hagen og kjenne solen varme!

Ønsker deg en fin start på uken! Hilsen Margrethe

Elsa sa...

Høres ut som en koselig sensommersøndag:-)
Her har vi også hatt oppholdsvær i dag. Riktig nok overskyet, men dog...
Valget er jeg ferdig med for jeg leverte min stemme tidligere i uken.

Ha en fin ukestart Randine med koselige hagedager:-)

Juni sa...

Dt gjør godt med litt solskinn:)

Takk for kommentaren, den varmet!
Jeg har nok ikke vært på mitt beste det siste, men nå håper jeg det blir noen gode dager igjen.

I år er høstastersen fin her også, foreløpig ingen meldugg, det er vel den våte sommeren kanskje som er årsaken til det.