torsdag 1. oktober 2009

Oktober kom med....

Oktober kom med kaldt, skiftende vær med litt sol, regn og kald vind fra nord. Det ble en liten tur i hagen hvor løken ble stappet ned i jorden bokstavlig talt, hull ble laget og løken stappet ned. I tillegg ble resten av gulrøttene høstet, de er allerede fortært til dagens middag.
Dagens bilde er kanskje litt merkelig, det er en av mine "nærsynt"storkenebb fra en frøblanding Geranium "reflection"
fra Thompson&Morgan, jeg har også en tilsvarende hvit plante, de blomstrer fortsatt.

Bilde er tatt med mitt nye mobilkamera for å sjekke forskjellen fra mitt vanlige Olympus kamera. Min nye mobil ble en Sony Ericsson W508
og jeg har brukt endel tid på å finne ut av "alle" finessene, foreløpig er radio, kamera og noen flere ting funnet ut av. Jeg likte å ha en klapptelefon og at jeg kunne skifte deksel til et med sommerfugler... Det gjenstår å finne ut av en mengde ting som at det går å laste inn lydbøker, musikk og e-post. Lurer innimellom på om den er for avansert for meg, men liten og hendig var den i allefall. Bildene fra kameraet ble mye skarpere enn fra det vanlige kameraet.

I morgen blir det ingen haging da skal Stavanger kommune fjerne rådyrene fra hagen, de har vært en plage for mange kolonister med tulipaner, roser og en mengde andre planter. Hagen blir stengt hele dagen og jeg håper bare at de bedøver dyrene og flytter dem et annet sted. Meg har rådyrene ikke plaget, jeg unnet dem så gjerne mine blomkarseblomster og grønnkål...

4 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Gratulerer med nytt mobilkamera :) Det er kjekt med nye duppedingser, men litt å sette seg inn i :)

Høres deilig ut med egne gulerøtter. Til neste år håper jeg det blir her hos meg også.

Rådyr har jeg heldigvis ikke sett, jeg hadde ikke unnet de en gresstust fra hagen min, det er i alle fall helt sikkert ;p Synes du er storsinnet som hadde unnet de de både det ene og det andre :)

Hilsen Margrethe

orchis sa...

Gratulerer med ny mobil!

I vår kolonihage i Oslo, gjør også rådyr skade, men mest om vinteren når hagen ligger stille og forlatt. Rådyr er søte og pene, ja, men jeg ble ganske gretten da de hadde forsynt seg rikelig av knoppene på Rhododendronene mine et år, og gravd opp masse blomsterløk! Argh!

Ha en riktig god helg!

Maiblomst sa...

Fint bilete av fin blomst! Eg sådde geranium pyrineicum, bill wallis,(etter husken), dei ser svært like dine ut, både blad og blomst. Eg har ein blålig og ein kvit. Meiner at nokon på forumet skreiv at den sprer seg vel mykje med frø, så eg veit ikkje heilt om den får bli.
Her let rådyra blomane mine vere i fred, heldigvis, men eg har sett rådyr i hagar som ligg nærmare Sørmarka.
Ellers høyres det veldig kjekt ut med kolonihage, har du noko aning om kva prisar det er på å kjøpe ein?

Randines hageblogg sa...

Maiblomst
prisene på koloniparsellene varierer i pris avhengig av hvor store eller dyre hyttene er. Fra 10.000 til 270.000.
Det er ellers noen få parseller uten hytte og de koster parsell-leien på 1400 i året.

I Egenes kolonihage hvor jeg er henger det oppslag om ledige parseller med priser. Det kommer alltid endel nye parseller til salgs om høsten.

Ta enn tur rundt i Stavangers kolonihager og kikk kikk deg omkring. Alle hagene har søndagsåpent.

Lykke til!