fredag 9. oktober 2009

Jeg skulle bare...

Jeg skulle bare nedi hagen en tur siden det var oppholdsvær til en forandring, slik går det aldri. Da jeg kom meg i hagen bestemte jeg meg først for å rydde i kaldbenken som gror over av jordbærplanter med sideskudd, men i stedet startet jeg litt opprydding i bringebærene. Innimellom fjernet jeg noen visne ringblomster og fjernet noe ugress her og der.
Så bestemte jeg meg for å fjerne noen perle-evighetsblomster
som vokste i noen tuer med Fjørkoll (strandnellik) , da åpenbarte det seg en mengde snegle-egg i begge plantene. Først saltet jeg eggene, så fjernet jeg både planter og egg. Hvis plantene er tilholdsted for snegler hvor de synes det er passende å legge sine egg, får jeg bare fjerne plantene. Derfor er dagens bilde noe guffent!

Det har vært noen frostnetter, dermed er årets mais frosset ned, men kolbene så greie ut og jeg hentet med meg hjem. Den ble kokt i litt saltvann etter oppskrift fra en av Ingrid Espelid Hovigs kokebøker og smakte fortreffelig til dagens middag. I morgen henter jeg en til for ovnsbakt lam, hvor maiskolben kan stekes sammen med kjøtt og potet. Lettrømme var et godt alternativ til smør til maiskolben, siden jeg ikke er noen smørfantast.

Det har stadig ikke regnet i dag, men fuktigheten og den synkende temperaturen gjør at formen ikke er noe å skryte av. I tillegg synes jeg at høsten kom alt for tidlig i år på våre kanter og at vinterklærsesongen blir for lang og ikke minst kjedelig...

Ønsker alle en fin helg uansett vær!

3 kommentarer:

Juni sa...

Noen ganger er det godt at skulle 'bare'!
Tenk hvor mange snegler du har fjernet allerede før neste sesong?
Jeg har aldri sett snegleegg, så jeg håper jeg ville kjenne dem igjen om jeg skulle se noen her i hagen, for snegler vil jeg ikke ha.
Her har det ennå ikke vært frost, og fuksia og pelargonia står fremdeles ute. Det er nok et sjangsespill, så jeg håper jeg klarer å få dem innom hus snart.

Iris sa...

Huff da, godt du oppdaget eggene!

Ja, høsten og frosten kom veldig tidlig i år synes jeg også.

Ha en flott helg!

Vivi sa...

Så bra at du fikk øye på det og fikk fjernet alt.
Håper du får en fin helg.