torsdag 29. oktober 2009

Små hverdagsgleder...

Det er ikke alltid jeg vet hva jeg gjør, noen ganger går ting fortere og bedre enn jeg hadde trodd. Innimellom er jeg innom på www.amazon.co.uk/ og kikker på bøker og plutselig hadde jeg bestilt noe som jeg trodde var en dagbok til å skrive i selv.
I morges dro jeg til posten, hentet pakken på 1,1 kg og var spent da jeg åpnet den hjemme, der åpenbarte det seg en flott hagebok med masse tekst og flotte bilder.
Jeg kikket lenge på bildet bak på boken og visste jeg hadde sett fyren før, plutselig husket jeg serien om "80 hager verden rundt" som jeg hadde sett endel av. Det blir høstens sengelektyre når jeg er ferdig med boken "Der vi engang gikk" av Kjell Westø .

Jeg ble imidlertid inspirert bare av å ha kjøpt en slik flott bok, at jeg dro sporensstrek ned i hagen og klippet hekken for tredje gang i år. Lenge har jeg irritert meg over at hekken har vokst siden den sist ble klippet i august, hagtornhekk er pyton. Først måtte jeg tømme trillebåren, så var det frem med:
- hekksaks
- grenklipper
- hagesaks
- skinnhansker
- raken
hadde bare planer om å klippe innsiden, men plutselig var hele hekken klippet. I tillegg ryddet jeg vekk endel gule lerkesporer og ugress under hekken, dermed var trillebåren full igjen.

Den andre lille hverdagsgleden min i dag er at det fortsatt går å få kjøpt norske cherrytomater
som i tillegg er fra nabokommunen. Når det er slutt på de norske tomatene har jeg ikke noe annet valg, men så lenge det går velger jeg kortreist mat.

Det har vært en dag med sol, vindstille og rundt 10 grader i dag, flott høstvær...

8 kommentarer:

solfrid sa...

Den skal nok jeg kjøpe meg. Har fått tak i serien 80 dager... på nett og gleder meg til rolige timer foran skjermen, når enn det måtte bli:D

Ha ei fin helg!

Gry sa...

Så flott at du er fornøyd med boken du kjøpte!

Jeg skulle også ha klippet hekk, men jeg er redd jeg klipper bort bladene. Jeg har vintgergrønn Liguster som hindrer innsyn.

anne - moseplassen sa...

Mondy Don er herlig. Den tv serien har jeg på opptak på pvr boksen min, og mannen har streng beskjed om å ikke slette :D Her skal det hagekoses i vintermørket!
Nå ble jeg inspirert til å tusle inn på Amazoon og se etter hagebøker :D

Elsa sa...

Du får nok mange koselige stunder sammen med Monty Don utover vinteren. Boken så fristende ut:)

Ha en fortsatt fin kveld:)

Røsslyng sa...

Den boken tror jeg jeg må få fatt i, ser ut til å være hyggelig vinterlektyre
Det ligger en liten utfordring til deg i 'Hverdagsnuleriene' mine

Røsslyng sa...

Uh, aner ikke hvor b'en ble av... Du finner den ihvertfall her: http://hverdagssnublerier.blogspot.com/2009/10/utfordring.html

Margrethes hus og hage sa...

Den hageboken høres fin ut!
Og kjekt når den inspirerer til haging, da :)

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

Berit sa...

Flink du!
Jeg har vage planer om å få gjort noe ute i helga. På hverdagene er det mørkt når jeg kommer hjem.