mandag 12. oktober 2009

Lommerusk....

Nok en fin oktoberdag med sol fra skyfri himmel, men kaldt om morgenen og i tillegg kald trekk fra et eller annet sted.
Dagens bilde er nok av årets siste blomster av klematis "sommer snow", bladene i bakgrunnen er nok av fjellfokk.
Tok en tur i hagen utpå dagen, da solen begynte å varme litt. Med i hagen ble varmedressen som er plassert i drivhuset for kalde dager. I tillegg ble alle mine nye storkenebb flyttet ned i hagen, de hører med til årets restesalg.
Da jeg her en dag ryddet i en jakkelomme dukket det noe lommerusk opp i tillegg til noen penger. Måtte tenke litt før jeg husket at jeg tok noen frø fra en plante da jeg var på restesalg for å kjøpe noen stauder. Så husket jeg at det nok var en primula jeg tok frø fra og dermed ble de sådd i en potte på verandaen i en fart. Jeg liker ikke å stjele, men kan nok ikke motstå modne frø på restestauder.
I hagen i dag ble gresset klippet, det vokser stadig og jeg håper det var årets siste klipp men det vet en aldri. Løv og gress ble raket og lagt i komposten. Så begynte jeg å rydde mellom solbærbuskene som er overgrodd av gress, oregano- og jordbærplanter. Området er et av problemområdene i hagen og jeg vurdere å plante sitrontimian som er god til å holde ugresset vekke. Sitrontimianen blomstrer og lukter godt og er en god bunndekker, den tiltrekker seg også en mengde humler. Men det er et stort arbeid og jeg får se hvor langt jeg kommer i høst....

2 kommentarer:

Juni sa...

Sitrontimian er nydelig, det blir sikkert kjempeflott under/mellom buskene.

Og lykke til med primulafrøene - jeg har litt problemer med å motstå slike fristelser jeg også. Har knabbet noen frø i kommunens bed.

Vivi sa...

Håper du får til disse lommefrøene. Blir spennende.