lørdag 10. oktober 2009

Vakker høstlørdag...

Våknet opp til nok en dag med klarvær og sol (da den endelig sto opp i 8-tiden), kaldt om morgenen, men temperaturen steg utover dagen...
En liten hagetur i dag også og derfra er dagens bilde av en av blåbærbuskene ikledd sine vakre røde blad. Det er nok ikke lenge før bladene faller av trærne, men på våre trakter kan gresset være grønt hele vinteren.
Resten av maisen ble høstet og plantene spadd opp for kompostering, 3 kolber var det igjen og de ble med hjem. Med hjem ble også 4 aromaepler som nok blir til eplemos i kveld. Det har ikke vært så mye epler i år, så jeg blir overrasket over de jeg finner.
Ellers ble det som vanlig noe usystematisk haging, jeg holdt meg der hvor solen skinnte, likevel var det en kald trekk fra øst i dag.
Klippet litt gresskanter, litt luking og litt spaing i grønnsakbedene. Systematikk er ikke alltid min greie og jeg jobber ofte etter innfallsmetoden. Det viktigste som ble gjort var at trillebåren ble tømt på felleskomposten, så nå er den klar for en ny ladning av opprydnings-saker som jeg ikke komposterer i hagen som ugress, bringebærrøtter og grener.
En av hagenaboene mente at det også var meldt fint vær i morgen og det gjenstår å se....

3 kommentarer:

Juni sa...

Her har det vært regn og sol omhverandre i dag, og ikke noe hagearbeid!
Håper det blir bedre i morgen for jeg har planlagt å få satt tulipanløkene og få inne fuksia og pelargonia.
Nydelige farger på den blåbærbusken!

Berit sa...

Like flott høstfarge på hageblåbæra som på den ville, jo!
Dobler som prydbusk om høsten, så fint.

Iris sa...

Nydelig farge på blåbærbusken!
Høsten er en fin tid med mye farger.
Ha en fin mandag!