fredag 31. oktober 2008

Jeg har ikke dyr men.....

Jeg har ikke dyr men utefugler om høsten og vinteren. Med kulden kom meisbollene på plass og nå har jeg det travelt for maten forsvinner raskt. Foreløpig er det stamfuglene spurver, meiser og blåmeis. I morgen må jeg kjøpe større meiseboller, de små forsvinner i en fart. Tidligere hadde jeg fuglemater men måtte slutte for spurvene kastet ut alt de ikke ville ha og da kom det skjærer, kråker og måker og ble et himla spetakkel under materen.

Det er et flott høstvær i dag også, frost om natten som tiner i morgentimene. Hageturen i dag førte til spavending av et nytt bed mot naboen. Det er mye rotugress som må fjernes, og for kaldt i jorden til luking. Kanskje får jeg på plass primulaen som skal være ytterst i bedet, det er så vakkert når vårsola kommer og primulaen lyser opp. I tillegg blir det Dueurt og Oktoberbergknapp tror jeg. Så det blir nok et bed i rosa toner, vurdere også å flytte Kirgisløkene over, de står på en uhamslig plass.
Når jeg først var i spahumør, spadde jeg opp endel av et grønnsakbed i tillegg. Mye rotugress der også, det blir nok en vårspaing i tillegg. Fortsatt er det grønnkål, brokkoli og mangold igjen i bedet. Ringblomstene har heller ikke gitt opp etter noen frostnetter.
Jeg jobber bare der det er sol i hagen, det blir for kaldt å jobbe i skyggen. Det er meldt høytrykk i flere dager fremover og det kan bli mer høstarbeid i hagen.

5 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

Den derre sølinga driver de med her også. Spettmeisen er helt håpløs, den kaster ut langt mer enn den spiser. Begriper ikke hvorfor, for jeg har med vilje kun ett slag mat i materene om gangen nettopp for å begrense den oppførselen.

Røsslyng sa...

Jeg har funnet ut at det blir minst søl med bare solsikkefrø, det er noe alle liker og om det skulle komme til å spire en og annen til våren er ikke det noen katastrofe heller.
Meisebollene "skreller" jeg og putter i en sånn beholder beregnet for denslags, det går 6 stk i den og jeg trenger ikke fylle opp i tide og utide.
Det er virkelig koselig med all aktiviteten som er rundt fuglematerne,
det synes forresten katten også :(

Ha en finfin helg!

elle-melle sa...

Jeg lurer på om de ikke roter litt rundt i "godteskåla" for å finne sine favoritter. Her søler de med bare solsikkefrø også, men jeg har funnet ut at hvis jeg velger å mate fuglene så får jeg leve med deres måte å spise på også.

potentilla sa...

Det ser ut som de liker å slenge utover, for så å spise fra bakken - hvor kattene befinner seg.....

Sine sa...

Jeg ser av aktiviteten din at det ennå er tid for hagearbeid. Og med høytrykk framover, MÅ også jeg få gjort unna det mest nødvendige. Løkene venter ennå, og det kan være for seint, men de skal i jorda i løpet av neste uke.

Du er heldig som har hagepift så seint på året og flink som jobber så godt.

God helg!