fredag 9. januar 2009

Den spede spira....

I dag våknet jeg opp og som vanlig sjekket jeg frøsådden på kjøkkenbenken og hva skuer mitt øye:
http://www.plantsofdistinction.co.uk/acatalog/lrg_1605B.jpg
to små grøssende vakre spirer.
Stadig vekk undrer jeg meg over at frøene spirer om natten, men nekter å være opp om natten for å sjekke spirer.
I et anfall av optimisme la jeg i vann alle (6) frø av Pelargon "Moulin Rouge", de skal bo i verandakassen dette året. Frøene er innkjøpt fra T&M, sammen med en rekke andre frø jeg kjøpte i høst.
All snø og frost er borte, og det er meldt store nedbørsmengder i helgen, en ypperlig tid å så frø på. Ute er løkene på vei opp og jeg regner med at det er Snøklokkene som er først ute som vanlig.
På verandaen har Scabiosaen begynt å spire, så frostperioden har de overlevd, ellers må jeg sørge for fri ferdsel til avløpet for allt vannet som har tenkt å komme ned.

Ellers var jeg i den lokale blomsterbutikken i dag og kjøpte ny Primula (rosa) og to nye hvite St.Pauli som jeg hadde kikket på før. Dermed ble de hvite Julestjernene forvist til et soverom, og de blir nok kompostert i hagen etterhvert....

Ønsker alle en fin helg!

4 kommentarer:

elle-melle sa...

Primulaer er skjønne på denne tiden. Jeg pleier å kjøpe en hel del, og de som overlever frem til våren setter jeg ut i hagen. Det er noen der ute som har startet blomstringe allerede. Inne har jeg foreløpoif bare to, men har tenkt å skaffe meg fler.
Julestjernene er så irriterende etter jul, jeg vet aldri hva jeg skal gjøre med dem. Det føles litt galt å kasre dem bare fordi det ikke er jul lenger.

Gry sa...

Vil du ikke sitte oppe om natten for å sjekke spiringen? Så rart....

Marit sa...

Jeg har sådd pelargonia av div. sorter flere ganger, og blir like overasket hver gang over hvor fort de spirer! Tenk å ha snøklokker i hagen nå! Jeg blir helt grønn av misunnelse her jeg sitter... ;-)
Ha en fin helg du også!

Vivishagerom sa...

Godt vi hagegale har faste rutiner om morgenen. Jeg mater dyra og så er det spire titting. Alltid like spennende og pirrende.
Det er slik vi vil ha det, derfor har vi det slik.