søndag 4. januar 2009

Kald søndag....

Etter gårsdagens mildvær og regn er det blitt kaldt igjen. Vi har fortsatt barfrost, snø har vi nesten ikke sett i vinter.
Bildet er av en frossen Muskatsalvie, som nok blomstrer til sommeren. Det minner meg om at jeg må så flere frø av Muskattsalvie, de blir så flotte og høyreiste.

I dag har jeg funnet frem frø for neste frøsådd, det blir Kinesisk gressløk, Rucculasalat og Rape (som jeg ikke har norsk navn på). Salaten og gressløken skal bo i kjøkkenvinduet i leirkrukker. Må nok ut på den kalde verandaen og finne krukkene frem. Noe grøntfor kan være greit å ha i nærheten.

Siden jeg ikke fikk bøker i julegave var jeg i bokhandelen for mer lesestoff,
kjøpte Roy Jacobsens "Frost" og Peter Høegs "Den stille piken".

Likte godt Roy Jacobsens "Seiersherrene" og håper "Frost" er like bra. Jeg liker godt romaner om slekter og individer, spesielt samtidsromaner.

2 kommentarer:

elle-melle sa...

Muskattsalvien er flott. Jeg har hatt den noen år nå, den selvsår seg flere steder, men er lett å flytte så det er ikke noe problem. Det dufter så godt av den planten,
og den har en fantastisk sky av blomster som står veldig lenge.

Anonym sa...

Muskattsalvie sådde jeg også et år. Den fikk frøså seg så
senere har det dukket opp selvsådde småplanter av den i hagen. Spent på om det dukker opp noen til våren
Synes faktisk Salvia argentea er finere. Blomsterspiret er likt Muskattsalvien, bare at det er hvite blomster. Og så har den mye finere bladverk.