lørdag 27. juni 2009

Haging i skyggen...

Haging i skyggen eller hageskygging er nesten det samme i denne deilige forsommertid. Det er for varmt til å hage, men ikke for varmt til å være i hagen.
Dagens bilder er av endel av hagen, med gressganger, staudebed og epletreet i bakgrunnen. Epletreet er for stort men jeg satser på svigersønnen som forhåpentligvis klatrer opp og klipper det endel ned i sommer. Det er ellers et ypperlig skyggetre for hagegyngen og for en skyggefull plass i hagen.
I dag har jeg i tillegg til å vanne alle bedene, haget i skyggen. Klippet gresskanter, fjernet syrengrener som gjør at jeg ikke kan gå på stiene. Fjernet noen bringebær som er på vei inn fra hagenaboen. Mye av tiden ble tilbrakt enten sittende i en stol ved de nyutsprungne sjasminene som har sprunget ut og dufter søtt av sommer, eller liggende under epletreet på en gammel sommerdyne. Det er snart tid for å få nytt teppe eller sommerdyne, musene har hygget seg i løpet av vinteren og spist opp endel av fyllet. Det samme har skjedd med puten til en av favorittstolene jeg bruker i skygge. Musene er tilgitt, de skal jo også ha noe å hygge seg med på vinterstid. Med hjem fra hagen ble årets første reddiker, jordbærene ble spist på stedet som de pleier.
Salat ble dagens middag, det er sommermat for meg. Spinat, salat og litt kinesisk gressløk fra verandaen i tillegg til tomat, vårløk, kinakål og roastbiff og reddikene er flott sommermat...
Været er medlt å vare, det er ikke utholdelig varmt med litt bris og noen skyer innimellom.

2 kommentarer:

Marit sa...

Det er absolutt å anbefale det med haging i skyggen. I sola er det nesten ikke til å holde ut.
Ha en flott dag i skyggen!

Margrethes hus og hage sa...

Haging i skyggen er et must på slike dager. Her har parasollen kommet fram...

Ha en fin sommerkveld :) Hilsen Margrethe