lørdag 13. juni 2009

Sol og kald vind...

Flott junivær, sol og litt kald vind som vi pleier å ha på denne tiden av året, litt for kjølig med 12 til 13 grader.

Dagens bilde ble et dårlig bilde av en Klematis "Nelly Moser" som er plassert bak det store epletreet, men har funnet veien gjennom grener og vil springe ut i solen. Fargene på "Nelly Moser" er sterkere før de springer ut, men blekner ofte senere. I det samme store gamle epletreet tror jeg at en svartrost har bygget rede, stadig er det en liten svartrost som flyr inn i treet. I fjor høst fant jeg et tomt rede når bladene var falt av og det er hyggelig at fuglene vil bygge rede i min lille hage.
Klippet litt gressplen, ryddet grønnsakbedene for blå Agurkurt, så det kan bli plass til årets Broccoli og Mangold. Kan ikke huske at de er plassert så sent ut tidligere, men hagen og jorden er tørr og det er fortsatt kaldt. Satte ned flere Rosenbønner, det var bare en av tolv som hadde kommet opp, om det er kulden eller tørken vet jeg ikke. Sukkerertene er klar for oppbinding i morgen, selv om de fortsatt er små.

Veradaen er fortsatt et bedre sted å være når det blåser og endel spinat og salat ble pottet opp. Den første sukkererten i melkekartong er på vei opp og det blir spennende å se fremover.

I morges ble den første kurven med nye norske jordbær innkjøpt, det er også endel av sommerens gleder. De ble vasket grundig bær for bær, jeg har erfaring med å spise jordbær med snegler(grøss) og det er ikke noe å gjenta. Ferske snegler smaker beiskt og jeg grøsser ennå med tanken, nekter imidlertid å la være å spise ferske jordbær. Den lille sneglen som befant seg i dagens jordbær ble straks spylt ned i vasken, ellers var jordbærene deilige som de første jordbærene alltid er.

Morgensdagens prosjekt er å klippe flere gresskanter og kanskje luke litt...

6 kommentarer:

Vivi sa...

Jeg har tenkt på deg i dag. Jeg har krabbet rundt i grusstien og luket løvetann,og da gikk tankene til deg.
Jordbær hørtes veldig godt ut, og det er kjempe godt om sommeren.
Vi har hatt en bonus dag med sol i dag, det skulle egentlig regne,men det har vært en fin dag.
Ha en fin lørdagskveld.

Iris sa...

Huff da, det var kjølig vær hos deg! Her har det vært 24 grader i dag, og så varmt at det var behagelig i skyggen. Skal si været skifter, ja.

Det høtes ikke noe godt ut med jordbær og snegler!!! Grøss, skjønner godt at du så ekstra godt etter.

Nely Moser haadde jeg også engang, og det var en flott clematis. Moro at fuglene bygger rede hos deg, for fugler er koselig å ha i hagen.

Elsa sa...

Det har vært litt for surt her til at det har fristet med hagejobbing. Lever i håpet om varmere tider.
Nye norske jordbær høres fristende ut.

Ha en fin helg1

Juni sa...

Jordbær med snegl høres ikke godt ut, så jeg ville nok også vasket dem hadde jeg hatt en slik opplevelse.
Her har ikke en eneste sukkerert spirt så jeg vurderer å så på nytt inne i drivhuset, lurer på om det har vært for kaldt for dem ute.
Mangolden jeg fikk av deg har spirt flott og står nå ferdig priklet i hver sin potte. Jeg lurer på hvor store de må være før jeg kan sette dem ut? Hvordan er de i forhold til temperatur, liker de det varmt eller tåler de litt vind og kjølig vær? Her har det vært fint i dag men det er jo uvisst hvordan det blir fremover, men nå er vi tross alt kommet et godt stykke inn i sommeren så så fælt kaldt kan det vel ikke bli.

Margrethe sa...

Kjedelig når det er surt og kaldt!

Nelly Moser er virkelig en flott clematis. Jeg har hatt et eksemplar av sorten, den vokste opp i et prydkirsebærtre, og var helt fantastisk! Skal nok gå til anskaffelse av en ny :)

Sneglejordbær... æsj! *grøsse*. Skjønner godt du kikker litt ekstra nøye etter :)

Hilsen Margrethe

Randines hageblogg sa...

Juni; mine mangold er foreløpig ikke plantet ut i hagen. Det er for kaldt, for tørt og plantene er fortsatt for små. Ellers lever de i beste velgående på verandaen sammen med brokkolien og grønnkålen...