fredag 26. juni 2009

Phuu, deilig sommervarme....

Det ble en kjapp overgang til sommer da temperaturen plutselig steg over natten. Men sol og sommer gleder jeg meg over når den endelig er her, vet jo aldri hvor lenge den skal vare.

Dagens bilde er av en melonplantens hunblomster, i bakgrunnen ses blodbøkene på andre siden av gaten. Jeg er veldig fasinert av melonplantene og har det travelt med å sjekke plantene for hunblomster og å drive assistert bestøving. Blodbøkene på andre siden av gaten er en glede hele året, de skifter farge etter været og hva tid det er på sommeren. Det må være noen gamle trær for de er høyere enn huset jeg bor i og om vinteren står de der med sine grå stammer.

I sommervarmen blir det vanning, vanning og vanning, i går ble tomatene i drivhuset vannet igjen. Tomatplantene har fått griffelråte dette året, det er bare årets nye sort foreløpig. Det skyldes nok temperatursvingninger, ustabil vanning og kanskje gjødslingen. Mine tomatplanter på verandaen ser mye friskere ut.

Det blir mye hjemmehaging på verandaen, hvor jeg kan gå ut og inn etter hvor varm jeg er. Litt husarbeid blir tatt innimellom og klestørken er ypperlig. Solparasoll, solhatt og is er ingrediensene i denne deilige sommervarmen.

3 kommentarer:

Annsi sa...

Takk for meldinger i bloggen min! Jag har også melonplante i år, litt optimistisk på en balkong kanskje. -men pytt, pytt, det er moro uansett!
Klem fra Annsi

Iris sa...

Spennende melonplante! du er så flink til å få alt mulig til å gro :-)

Det er varmt her også, fælt å klage, men hvor er mellomtingen på dette været? ;-)

Margrethe sa...

Det er vanning her også. Har en elendig jord i hagen, da det er sand, sand, og atter sand...Det blir tørt i solskinn! Så jeg vanner og vanner. Skal få kjørt på plass noen lass med kompostjord så får vi håpe det hjelper.

Melonplante høres spennende ut. Man trenger vel drivhus for slikt? Det står uansett høyt på ønskelisten:)

Det ligger en award til deg inne hos meg :)
God helg! Hilsen Margrethe