torsdag 18. juni 2009

Verandahaging i sol og regn...

De siste dagene har det blitt mest verandahaging, skiftende vær og andre sysler har gjort at parsellhagen får seile sin egen sjø...

Dagens bilde er årets Margeritt i ampelen på verandaen, den vokser ut over sine bredder og burde nok hatt bedre plass. I går kveld måtte den settes ned på gulvet, det blåste i råser og den sto stadig og hang på skakke.

I går trodde jeg at det spøkte på verandaen, jeg la i vann 3 sukkererter, sådde de samme i melkekartonger og opp av den en kartongen kom en blomkarse. Brukte ny jord og hadde ingen blomkarsefrø i nærheten, men nå har jeg forsonet meg med tanken og den får bli boende sammen med erten som også er på vei opp ellers kan den flyttes i krukken med tomatene.

Omsider har jeg sett at det kommer hunn-blomster på minimelonen og bedrev kunstig befruktning i går morges, da er det bra å ha en trappestol på kjøkkenet. Det var en liten kule nederst før blomsten kom, nesten som på squashen hvor en også kan se hunn-blomstene. Har oppdaget en hunn-knopp til og regner med ny bestøvning i morgen. Fortsatt bor to melonplanter i kjøkkenvinduet og der blir de nok boende fremover, den siste planten bor på verandaen og vokser mye saktere.

Selv om jeg egentlig har bestemt meg for ikke å så flere stauder, lar jeg meg stadig friste av planter i andre blogger; Lewisia, nydelige Flox og ikke minst peoner og iris. I dag da jeg var innom blomsterbutikken i nabolaget fikk jeg sans for Levkøy som ble brukt i en bukett som ble laget, Rosa Levkøy sammen med peoner og marikåpe var vakkert.

Jeg skulle ha en orange begonia til kirkegården, men de hadde bare gule og røde. Endte opp med den gule, på vei ut av butikken så jeg en flott orange Betulia og fikk byttet den jeg hadde kjøpt. Dermed er årets sommerblomst plantet på kirkegården, fordelen med betulia er at den ikke blir spist av snegler og den orange lyste flott opp.

Det har vært 13 grader og skiftende skydekke idag...

5 kommentarer:

Marit sa...

Ja, sommervarmen lar vente på seg. skjønner godt at du verandahager i steden, for det er ikke mye trivelig med hverken regn eller vind når det blir for mye av det.

Hvite margeritter en fine, men av en eller annen grunn har jeg ikke hatt det på flere år.

Ha en flott helg!

Elsa sa...

Sommerværet er lunefullt. I dag var det slutt på godværet, regnbyger og solgløtt om en annen.
Men det nytter ikke å deppe over været, vi kan ikke gjøre så mye med det likevel.

Ha en fortsatt fin torsdag Randine:-)

Sine sa...

Melonplanter høres forlokkende ut. Du får til så mye spennende. Hos oss har vi nå sådd paprikafrø (fra paprika). Vet ikke om det blir frukter på dem da, men men.
Kjedelig vær med vind og kulde, men vi er heldigvis bare i midten av juni, så det er massevis av sommer igjen ennå.
Peoner og marikåpe hørtes fint ut, har ikke tenkt på det, men jeg har begge deler, så det skal bli bukett av det. Takk for tips. Nok en gang ;-)

Vivishagerom sa...

Her tar vi naturen i egne hender og bestøver i vei. Jammen skal jeg si du er flink. Har aldri tenkt på at jeg kan gjøre det.
Ja, været er noe vi snakker mye om for tiden. Nå snur det snart og vi har ikke hatt sommer enda.
Håper på bedre tider etter St.Hans.

Margrethes hus og hage sa...

Uff, ja, det er kaldt. Det liker verken folk, planter eller dyr...

Melondyrking høres gøy ut, men det må man vel ha drivhus til? Skulle jeg gjerne hatt! Så deilig å spise "egne" meloner :)

Ha en fin dag i morgen! Hilsen Margrethe