onsdag 8. april 2009

Skiftende påskevær....

Fransk visitt må påskebesøket mitt hete, de kom søndag kveld og dro tirsdag ettermiddag for å dra til Oppdal. Siden barnemoren ikke vil ha barnet på internett er han fortografert i full fart bakfra. Han hadde det travelt med å fiske, kaste steiner i sjøen og ikke minst å hjelpe mormoren med å samle tørr tare. Vi var alle i aktivitet, faren saget driv-ved, moren plukket plast og raket. Det er egentlig min hytte som er bygget på et gammelt båtnaust, men det er jo kjekt at noen vil overta den og har et sted å ta inn når de er i Stavanger. Det er en sommerhytte og av lav standard, så de vurderte hva som må gjøres...
Det var der jeg hadde min første halofile hage, den er nå overtatt av gjeiterams, annet gress og ikke minst ugress.

Jeg har begynt å flytte frøsådden fra planterom ut på verandaen og noen er allerede i ferd med å flytte i hagen. Etter siste rest av påskehandel gikk turen til koloniparsellen, det var sol men blåste kraftig. Lerkesporene er i ferd med å blomstre, ryddet i et staudebed og spadde ned storkenebb som har havnet over jorden enten av rådyrene eller telen.

Da jeg kom hjem var vindråsene så kraftige at en av melkekartongene som står i en stekeform blåste ned på verandagulvet. Gulrøttene har begynt å spire og jeg fyller bare opp igjen med jord
sår nye frø og har sand på toppen i den som falt ned. Ellers er all frøsådd fra de to øverste hyllene på Ellos-stativet flyttet ned på verandagulvet.

Regnet har begynt men hvor mye det blir av det vet jeg ikke, imidlertid er temperaturen bra over 10 grader. Morgendagens vær blir bestemmende for om det blir haging eller ikke, nok lesestoff og kryssord har jeg uansett. Freden i byen innfinner seg når butikkene stenger og resten er reist ut av byen...

3 kommentarer:

Mari sa...

Da blåser det bra ja. Mannen min er i Haugesund i dag og han kommenterte på tlf ista at det blåste fælt. Her har det ikke blåst noe særlig, men det har regnet endel. Gjør ikke meg noe som har stått inne i drivhus og klippet ned stauder til den store gullmedalje :) Regn er igrunn ganske bra for da reiser snøen litt raskere og jeg får mer å gjøre ute :)
Ha en fin kveld :)

Elsa sa...

Her har vi også litt vind. Sola titter tidvis gjennom skydekket. Må nok si at det er ganske så typisk aprilvær.
Her skal vi ha en stille og rolig påske med sudoku(mannen), bøker,påskekrim og litt plantestell i drivhuset og på planterommet.

Ha en fin og koselig påske Randine:-)

Gry sa...

Ha en fin påske! Vi er tilbake fra en minipåskeferie. Nå har jeg bare en lite minipause i husvasken før jeg også tar ordentlig påskefri.