fredag 3. april 2009

Tåke langs kysten...


Våknet opp til tett tåke og 5 grader idag, det klarnet ikke opp før kl.14. Det er et problem på denne tiden av året, fortsatt ligger tåken eller havskodden på lur.
Dagens bilde er derfor fra fjorårets ampel med Vårpryd, som nå blomstrer i verandakasse. I år er det hvite perleblomster, de er ikke kommet så langt ennå.
Fordelen med tåken er at jeg har fått avsluttet påskerengjøringen, vet ikke om jeg jeg sagt det før men jeg husarbeid er ikke min greie...
Da solen omsider kom frem flyttet jeg straks ut på verandaen, det er vårens og verandalivets gleder. Kaffe, Kvikklunch, radio og strikketøy i solen, ingenting er bedre på denne tiden av året.
En av påskens planer er en grundig opprydning på verandaen, verandakassen skal vaskes og males, det er viktig å gjøre før den blir beplantet. Tørkestativ og Elloshylle skal bytte plass og gulvet skal kostes og vaskes. Frøsådd som ikke har spirt blir jorden flyttet til verandakassen og frøsådden oppgitt helt til den spirer likevel. Allerede har jeg oppdaget en spire av en eller annen Storkenebb i verandakassen. Den kan bare fortsette å bo der til den blir litt større...
Ønsker de som skal reise bort god tur og oss andre en flott palmehelg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Huffja, den tåka er ikke noe god. Vi har gått klar så langt. Den kommer ute i havet, ruller inn - og løser seg opp. Hurra! Måtte det fortsette på den måten :-)
God påske, Randine :-)

Maiblomst sa...

Masse "skodde" her inne i Ryfylke også! Men etterkvart vart det skikkeleg sol og fint. Skodda er tilbake nå i kveld. Får håpe den ikkje er like tjukk i morgon. Apropos husarbeid, så er skodde eit fint vær å vaske vindauga i. Då tørkar ikkje vatnet så fort, og det vert lettare å unngå striper:-)

Marit sa...

Huff, tåke er ikke noe hyggelig. Får håpe at været bedrer seg senere i påsken da. ha en fin palmehleg du også!

Elsa sa...

Godt at det er flere enn meg som ikke er så glad i husarbeid:-)
Håper du får en fin og tåkefri dag i morgen så du får kose deg på verandaen.

Ha en fin palmehelg:-)

Ps. Hvorfor kommer ikke bilda i bloggen din fram? Det er bare et hvitt felt der hvor bilda skal stå.

Anne på Moseplassen sa...

så nydelig krukke :)
Jeg har noen hvite perleblomster i blomst i en krukke her, men det er de mest kortbeina greiene jeg har sett noen sinne, ikke så frodig som dette nei!

Her ligger også tåka tett, håper den letter snart, ligger skjelden lenge her heldigvis.

IngunnBW sa...

I dag greide solen å bryte gjennom tåken som har ligget tung over Oslofjorden de siste dagene. Verandasol og snesmelting står på dagens program :) Håper det samme for deg! Husarbeide ja, det er kjeeeedelig... Men deilig når det er gjort og man vet at det er rent. Vi får ta det som trim :)

Nydelige blomster, fin og sart blåfarve :)

Mari sa...

Høres ut som det er flere som har hatt tåke de siste dagene. Nå i helga har det vert tåke her fra morran av som etterhvert ble avløst med sol.

Høres koslig ut å sitte i solveggen med sjokkis og strikepinner. Har faktisk tatt fram strikkepinner selv, men resultatet kan en ikke si noe om ennå... :P

Bra det er flere av oss som ikke er overmåte begeistra for husarbeid. Venter på en dag med dårlig vær så jeg kan få rydda litt i uthuset. Det trengs, men en kan jo ikke drive med det når det er sol og fint ute ;)

Ha en fin kveld videre