fredag 29. mai 2009

Hagtornen blomstrer...

Pinseværet har kommet og varmen stiger stadig, strålende vær i dag og heldigvis har vinden løyet.

Etter at gresset var klippet og temperaturen steg, ble det årets første skyggehaging. Selv om jeg elsker fint og varmt vær søker jeg skyggen når det blir for varmt for meg. Ryddet et lite bed, spadde kantene, luket, klippet ned blomsterløk og satte ned endel Allyssum langs kanten.
Klippet og ryddet langs det gamle epletreet og mot syrinene, gress, skvalderkål og annet ugress. Hagestolen som skal stå i skyggen ble hentet ut av hytten der den har tilbrakt vinteren, nå er jeg klar for mer sol i hagen med plass i skyggen. Hvis sommeren skulle bli like varm som fjorårets er det godt med et skyggested.

Hvis pinsen blir for varm har jeg mye ugjort arbeid innest i hagen, hvor det som oftest er skygge. Der vokser hagtornhekken som er dagens blomstrende bilde, skvalderkål og en mengde annet ugress. Det kunne vært greit å ta fatt på i stekende sol tidlig på dagen.

I ettermiddag har det blitt stol og solhaging i shorts, singlet og solhatt på verandaen, samt inntak av kaffe. I morgen må jeg kjøpe mer plantejord og få pottet opp resten av frøsådden. Det er bare en squash-plante igjen på verandaen og maisen er også klar for utplanting...

I følge radioen er det 18 grader i dag og jeg trenger nok å akklimatisere meg til høyere temperatur, men klager ikke.

3 kommentarer:

Røsslyng sa...

Endelig dukket sola og varmen opp her også :)

Ha en riktig fin pinsehelg og kos deg i parsellhagen!

elle-melle sa...

Her også......herlig!
Tror nesten jeg blitt litt solbrent i nakken.
Det beste er nesten at vinden har løyet betraktelig - måtte det bare vare.

Mari sa...

Ja det beste med sol og varmt vær er å kunne sitte i skyggen ;D Her har det også vert godt og varmt i dag. Litt vind men ikke noe i forhold til hva det har vert tidligere så jeg er forøyd. Dagens blomst løste spørsmålet om hva slags trær det er utenfor den lokale butikken, takk for hjelpen :)