lørdag 23. mai 2009

Hvite syriner som blomstrer i hagen.....

Hvite syriner som blomstrer i hagen... minner meg om en gammel slager fra ønskekonserten og nå er det tid for de hvite og lilla syriner.
Dagens bilde er imidlertid hvite Fjellfokk som står i et bed foran den skrøpelige hytten på 6 m2, der jeg oppbevarer redskaper og annet rot. Fjellfokken sprer seg med uant kraft, men i bedet foran hytten skal de bli stående ikke i de andre staudebedene. Fjellfokk er en flott plante å ta hjem i vasen, den dufter vidundrelig.
Etter gårsdagens regn var det en ny solskinnsdag i dag, litt kjølig og litt skyer innimellom men et perfekt hagevær.

Gresset ble klippet manuelt, det går mye raskere og jeg har lang trening, det er mest gressganger mellom bedene og de går raskt å klippe. Den elektriske gjør nok en bedre jobb når gresset er høyere.
Frøsådde rødløk og charlott er omsider plantet i hagen, lite charlott men desto flere rødløk.
En mengde hvit anisisop ble plantet mellom storkenebbene i et av bedene, de blomstrer når storkenebbene er avblomstret og det var jeg fornøyd med i fjor. Fortsatt flere planter igjen å potte ut, det har ingen ende dette året selv om jeg synes jeg har sådd mye mindre enn jeg pleier.

Dagens glede i hagen var stikkelsbærene som vokser og ja de har bær, selv om det nok tar noe tid før de blir modne i juli engang. Blåbærene har flere blomster enn på lenge, selv om det ser ut til at de øverste blomstene på buskene har tørket eller frosset ned er jeg likevel opptimistisk.

Hjemme fra hagen ble det tid til mer frøsådd, har en ledige såbakker er det bare å få frø i jorda, selv om jeg hver gang sier nå får det være slutt. Flere mangold og en mengde spinat ble sådd og de blir flyttet i hagen når de begynner å spire, men jeg lurer snar på om det blir plass i grønnsakbedene.
Noen Verbaskum og Steinkyndel- planter ble pottet opp det var en nødvendighet, men nå har plantejorden tatt slutt så det blir en pause i opp-pottingen.

Det er kjølig vær om natten og i skyggen, så maisen og squashen får bo på verandaen en stund til. Solen har skint nesten hele dagen men 8 grader om morgenen og 13 om dagen er ikke noe sommervær...

3 kommentarer:

Røsslyng sa...

Den hvite fjellflokken var nydelig :)
Hadde en blå men den forsvant av en eller annen uforståelig grunn, bra du minnet meg på denne.

Det blir manuell klipp her også, disse motoriserte monsterne orker jeg bare ikke.

Er imponert over alt du får gjort uansett vær!

Ha en fantastisk helg videre!

Mari sa...

Du har så mange flotte planter Randine! Ser at kvitt er en gjenganger, me like :D

Har også sådd rødbeter og spinat og det spirer i pottene. Fine spirer egentlig. Trodde med en gang at det var no' rart gras, men det var det ikke hehe

Er enig med Røsslyng, du har fått gjort mykje :)

elle-melle sa...

Hvit fjellflokk var nydelig. Her er det bare blå og den er fin nok, men den frør seg en smule for mye synes jeg.
Men syrinene er bare vakre og de har en vidunderlig duft. Her er de første kasene i ferd med å åpne seg og jeg gleder meg stort over dem. Jeg har bare en busk med en slags lilla farge, jeg har lenge hatt hvite på ønskelista så jeg må se om det ikke finnes en plass til den her.
Jeg venter fremdeles på litt varmere vær, det er ikke noe sommervarmer her heller.