torsdag 5. mars 2009

Vårlig dag...

Litt varmere i dag og turen gikk igjen til koloniparsellen. Ingen planer om hva jeg skal gjøre, bare kikke. Men slik går det aldri, startet med fortsatt stikking av kanter alltid en grei oppvarmingsak.
I dag ble det blåbærebuskene som fikk kantene skåret og er snart klar for luking og påfyll av granbar (fra jul).
Det er mulig at noen av blåbærkvistene har frosset i vinter, men jeg venter en stund og ser om det fortsatt er liv i dem.

Etter dagens oppvarming spadde jeg opp et bed, som skal plantes på ny. Skremte opp en mengde svære makker og ber dem som alltid om unnskyldning... Makkene strever for å forbedre jorden og jeg er dem evig takknemlig, derfor er det alltid leit å lage uorden i deres arbeid...

Så lukte jeg og ryddet for å finne frem primulaen, det er Maria nøkkelblom på vei opp. Når den blomstrer er det vår har en koloni-nabo fortalt meg. Jeg kunne se små blomster på vei opp og derfor var det viktig å få dem frem i lyset.
Dueurten skal deles og den ryddet jeg også opp i, men jeg må vente til det kommer flere spirer før jeg deler den. Den skal deles i forkant og bak-kant og settes ned i det nyspadde bedet mot naboen. Fordelen med Dueurt er at den er omtrent 60-80 cm høy og står flott uten noen form for støtte...

3 kommentarer:

elle-melle sa...

Det var et nydelig bilde du hadde i toppen denne gangen Randine!

Her har det vært så surt og kaldt i dag at jeg har bare holdt meg inne. Håper jeg kan gå på jakt etter nye hagegleder i morgen.
Men du fikk jammen gjort en del i parsellen din selv om du ikke hadde noen planer.

Anonym sa...

Det er så koselig å følge med på alt du gjør i koloniparsellen din.

Her har vi også hatt en fin og vårlig dag. Har gått en lang tur i skogen med Bonnie i ettermiddag.

liven sa...

Her hos oss har det vært vår i dag med hele 11 grader!!
Måtte ta en tur utendørs og kikke da!!
Herlig å se alt som begynner å titte opp nå:o)